Mistä Tuleva Suunta -urapalvelu koostuu?

Sopiiko tämä palvelu minulle ja tilanteeseeni? Voiko urapalvelun hankkia lahjaksi tai voiko urapalvelulla palkita henkilöstöä? Veikkaanpa, että nuo kysymykset ovat tuoneet sinut tämän tekstin äärelle, ja siihen ennakoivaan urasuunnitteluun perustuvan Tuleva suunta -urapalvelun valmentajamme Johanna ja Mari vastaavat tässä kirjoituksessa mahdollisimman kattavasti.

Mitä neljässä etätapaamisessa tapahtuu?

Tuleva Suunta -urapalvelussa henkilökohtainen valmentajasi kulkee yksilöllisen muutosmatkan kanssasi. Tapaat valmentajasi neljä kertaa etäyhteyden välityksellä, jolloin voit valita keskusteluillemme sinulle mieluisan paikan. Sohvan nurkka teekupin ja villasukkien kanssa sopii aivan yhtä hyvin kun työpaikan neukkari.

Moniammatillinen tiimimme on laatinut palvelun rungon ennakointi,- rekrytointi ja osaamisen markkinointiosaamistamme hyödyntäen. Voit luottaa siihen, että valmentajasi ohjaa keskusteluja eteenpäin ja muokkaa palvelumme painopisteet sinun tarpeisiisi vastaavaksi.

Aloitamme tutustumisesta, ja asiantunteva valmentajasi osaa poimia lähempään tarkasteluun eri asioita kun ne kaikista lähimmät ihmiset, jolloin sinun on mahdollista oivaltaa asioita uudella tavalla. Valmentajasi on ollut mukana monenlaisilla muutosmatkoilla, joista voidaan poimia osia myös sinun käyttöösi. Sinun tulevasta suunnasta tulee kuitenkin omannäköinen ja sinulle innostava, joten siitä syystä olemme valinneet valmennusmuodoksi yksilötapaamiset.

“Tapaamiset olivat ammattimaisia, inspiroivia ja koin tulevani henkilökohtaisesti kohdatuksi ja hyväksytyksi. Omien vahvuuksien ja taitojen nimeäminen yhdessä toisen kanssa tuki itseluottamusta omiin mahdollisuuksiin.”

Miten sinä ja valmentajasi valmistaudutte etätapaamisiin?

Ennen jokaista tapaamista valmentajasi täydentää sähköistä työkirjaasi orientoivilla ennakkotehtävillä. Samalla kun valmistaudut tapaamiseen etätehtävien avulla, varmistat myös, että valmentasi voi valmistautua mahdollisimman hyvin tapaamiseen. Ennakkotehtäviesi perusteella valmentajasi pystyy tuomaan tapaamisiin materiaaleja, jotka auttavat sinua kirkastamaan tavoitettasi ja kulkemaan sitä kohti.

Tuleva Suunta -palvelussa olemme usein jonkinlaisen muutoksen äärellä kanssasi. Saatat löytää uudenlaista innostusta nykyiseen työhösi, uuden toimialan tai muun omannäköisen suunnan. Yhteistyömme alkaessa sinulla ei tarvitse olla jäsentynyttä ajatusta siitä, mitä asioita tapaamisemme tulevat pitämään sisällä. Me valmentajat huolehdimme siitä, että tavoitteesi ja askelmerkit hahmottuvat urapalvelun aikana. Valmentajasi täydentää tarvittaessa ennakkotehtäviä sinulle räätälöidyillä tehtävillä.

“Matka oli hyvin inspiroiva ja pääsin irti totutuista ajatuspoluista, ymmärsin että vaihtoehtoja on paljon enemmän ja että voin itse ”räätälöidä” itselleni sellaisen urapolun kuin toivon. Nyt tuntuu että on paljon ovia avoinna ja että minulla on jo paljon sellaista osaamista, mitä tulevaisuudessakin monella saralla kaivataan.”

Mitä tapahtuu etätapaamisten välillä?

Tapaamisten välillä valmentajasi on viestin päässä. Sovimme viestintäkanavat sen mukaan, mikä toimii sinun arjessa parhaiten. Tapaamisten välissä saatat saada esimerkiksi linkkejä työpaikkailmoitukseen tai muita eri kanavista bongattuja kiinnostavia yhteistyökuvioita. Voit myös itse olla yhteydessä valmentajaasi, jos kaipaat yhteistä pohdintaa tai neuvoja. Jos esimerkiksi urapalvelun aikana saat kutsun työhaastatteluun, niin voimme ottaa puhelun ennen sitä ja kerrata mitä asioita sinun kannattaa korostaa.

Valmentajasi tekee tapaamisten välillä tiedonhakua, kartoituksia ja sisällöntuotantoa. Painotukset ovat aina yksilöllisiä, joten myös valmentajan työnkuva muotoutuu sen mukaan joustavasti.

“Palvelun suurin anti itselleni oli oman ajattelun kirkastaminen tulevaisuuden mahdollisuuksien ja suunnan osalta niin uusien mahdollisuuksien hahmottamisen näkökulmasta kuin myös työvaihtoehtojen pois sulkeminen niiden töiden osalta, jotka eivät välttämättä olekaan sitten aivan itselleni sopivia ja uraa eteenpäin vieviä.”

Mitä hyötyä ennakoinnista on urapalvelussa?

Kun suunnittelemme tulevaisuutta, on tärkeää olla tietoinen siihen vaikuttavista tekijöistä. Tästä syystä opit etätapaamistemme aikana hyödyntämään monikäyttöisiä ennakoinnin työkaluja. Valmentajasi tutkii yhdessä kanssasi nykyistä ja mahdollisesti myös uusia toimialoja ja näiden toimintaympäristöä sekä tunnistaa tulevaisuuden mahdollisia suuntia. Niistä syntyy oivalluksia ja varmistusta siihen, että suunnitelmasi on tulevaisuudenkestävä ja sinulla on käytössä ennakoinnin mahdollistama syvempi ymmärrys myös tulevaisuuden muutoksista.

Vaikka jokaisen valmennettavan tilanne on yksilöllinen, yhteistä on kuitenkin se, että ennakoinnin työkalut toimivat oivalluksien antajina esimerkiksi toimintaympäristön ja siihen vaikuttavien muutosajureiden hahmottamiseen sekä nykyisessä tehtävässä kehittymistä ajatellen että alan vaihtamisen yhteydessä. Opinnoista ensimmäisiin työpaikkoihin siirryttäessä ennakoinnin antama ymmärrys auttaa sanoittamaan omaa osaamista ja tunnistamaan itseä houkuttelevia suuntia.

“Tapaamiset selkeyttivät omaa ajattelua ja veivät eteenpäin uuden työn etsimisessä. Unelmaurapolkujen kirjoittaminen oli haastavaa, mutta todella hyödyllistä. Tehtävä avasi, millaisia asioita oikeasti toivon työssäni olevan. Lopuksi saamani vinkit urapolkuihin olivat kullanarvoisia! En olisi itse osannut etsiä töitä vastaavista suunnista.”

Tulevaisuuden työelämän ennakointi ja suunnittelu palkitsee

Parasta valmentajan työssä on nähdä, miten uudet mahdollisuudet ilmestyvät sinun tulevaisuuskuviisi ja jäsentyvät. Ne eivät tule sinne itsestään, vaan työn tuloksena.

Valmentajina olemme huomanneet miten asiakkaamme ovat muun muassa löytäneet innostuksen nykyiseen työhön, löytäneet uusia mahdollisuuksia nykyisessä organisaatiossa, hakeutuneet opiskelemaan tai aloittaneet uuden alan työpaikassa. Iloitsemme suuresti niistä hetkistä, kun valmennettava ottaa keskustelujemme pohjalta syntyneitä konkreettisia askeleita.

Samalla me valmentajat olemme erittäin ylpeä jokaisesta asiakkaastamme, että he ovat ottaneet ajan itselle innostavan tulevaisuuden suunnan etsimiseen.

Artikkelin kirjoittajat ovat Tulevan tulevaisuusvalmentajat, Johanna ja Mari, jotka haluavat saada ihmiset innostumaan ja luottamaan omaan kykyyn ajatella laajasti ja monipuolisesti.
Johannaan voit tutustua myös täällä.
Mariin voit tutustua myös täällä.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis ultricies nec