Millainen on työyhteisösi katse tulevaan?

Tiedetään, että toiveikas ihminen on luottavainen ja näkee kauas. Tiedetään myös, että toiveikkuus on yksi vahvimmista tavoitteellista toimintaa ylläpitävistä voimista, sillä toiveikkuus on sukua motivaatiolle.

Toiveikkuutta yleensä lisää ajatus siitä, että tulevaisuudessa asiat voivat olla paremmin. Ilman uskoa huomiseen, ihmisellä ei juurikaan ole voimia tähänkään päivään. Tämän vuoksi työyhteisöt tarvitsevat koko ajan lisää aikaa, mahdollisuuksia ja keinoja keskustella tulevaisuudestaan – yhdessä.

Uusien oivallusten avaruus

Yhteinen tulevaisuuspuhe ja tulevaisuustaidot on yritykselle erinomainen tapa kasvattaa työntekijöiden motivaatiota rakentaa ja oivaltaa uutta. Aivoille kun tekee hyvää, kun ne joutuvat poikkeamaan totutusta ja etsimään erilaisia polkuja tulevaan. Puhumattakaan siitä, että elämän uteliaisuuden ylläpitäminen ja säilyttäminen on osa tulevaisuuteen uskomista. Uteliaisuus kun saa kokeilemaan uusia asioita, kulkemaan eteenpäin.

Erilaisten mahdollisten tulevaisuuskuvien yhteinen rakentaminen houkuttelee näkyviin monenlaisia toiveita ja mahdollisuuksia, joissa yrityksen, mutta myös yksilöiden tulevaa etumatkaa rakennetaan.

Yhteiset mahdollisuudet osaamisen kehittämiseen

Työyhteisön ymmärryksen kasvattaminen tulevaisuutta kohtaan vahvistaa luottamusta työyhteisön omaan toimijuuteen ja kykyyn toimia suhteessa tulevaisuuteen. Tämä on tärkeää yrityksen osaamisen kehittämisessä.

Osaamisen jatkuvasta ylläpitämisestä kannattaa aktiivisesti pitää huolta.
Ei nimittäin ole yhteiskunnallisesti kestävää jos vasta yt-prosessissa huomataan, että lähtijöiden joukossa on työntekijöitä, joiden todettiin tekevän työtä liian pitkään, liian vanhoilla menetelmillä. Tämän havaitseminen ja ratkaiseminen ajoissa kuuluu työyhteisössä kaikille.

Myönteinen tulevaisuuden odottaminen lisää voimavaroja

Työyhteisössä on osattava vahvistaa yksilön ajatusta ja intoa siitä, että on olemassa keinoja ja voimavaroja saavuttaa kyvykkyydet ja osaamiset joilla menestyä tulevaisuudessa. Näin toimien kasvatetaan myönteistä odottamista tulevaisuutta kohtaan, huolen ja pelon sijaan.

Kun katse on riittävän kaukana, osaaminen mukautuu muutoksiin oikeassa tahdissa. Työyhteisössä kaikilla on vastuu mukautua uusiin tapoihin tehdä töitä, mutta myös auttaa heitä, joille muutos uuteen vie hieman kauemmin.

Milloin siis olette viimeksi järjestäneet tilaa ja aikaa tutkia tulevaisuuden mahdollisuuksia yhdessä? Ota yhteyttä niin vahvistetaan yhdessä työyhteisönne tulevaa suuntaa ja etumatkaa uusiin mahdollisuuksiin!

Artikkelin kirjoittaja on Tulevan tulevaisuusstrategi ja perustaja, Mari, joka haluaa saada ihmiset innostumaan ja luottamaan omaan kykyyn ajatella laajasti ja monipuolisesti.
Mariin voit tutustua myös täällä.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis ultricies nec